Indhold pr. 100 g eller pr. 100 ml

Nogle gange er næringsdeklarationer opgivet pr. 100 ml i stedet for pr. 100 g.

Da vores database bruger gram laver vi en individuel vurdering af hver madvare, hvisvarerationen kun er opgivet pr. 100 ml. Vi opretter madvaren, og fører pr. 100 ml. over som pr. 100 gram, i følgende tilfælde:

• Hvis vi vurderer at madvaren vejer meget tæt på 100 g pr 100 ml, f.eks. drikkevarer.
  • Hvis madvaren kommer i en størrelse/mængde som typisk konsumeres helt, f.eks. en lille flaske smoothie. Vi forventer at du drikker hele flasken, og når du så vælger den mængde, som vi har angivet, vil næringsindholdet passe, selvom gram mængden kan afvige lidt fra det reelle, hvis du rent faktisk vejede indholdet af flasken.
  • Ved kosttilskud i pille/tablet/kapsel-form angiver vi som oftest pr. stk. som værende 1 gram, selvom 1 stk ikke vejer nøjagtigt 1 gram. Dette skyldes at der sjældent angives massefylde på varedeklarationerne, og vi i så fald ikke kunne oprette dem i databasen. Du skal blot vælge det antal piller/kapsler du har indtaget og så vil næringsværdien passe.
  • Ved flydende kosttilskud (f.eks. MCT olie) kan der være angivet næringsindhold og portionsstørrelser udelukkende i ml. Her vil madvaren være oprettet som gram, og du skal blot vælge "1 portion" for at få den rette næringsmængde.

Opdager du en madvare, hvor du mener at der er sket en fejl, og ovenstående ikke er gældende, så kontakt os gerne, og så undersøger vi sagen.