Skal jeg indtaste madvarer rå eller tilberedt?

I vores database finder du ofte både en rå og tilberedt version af samme madvare. For eksempel kan du finde både "Pasta, tørt" og "Pasta, kogt".

Årsagen til dette er, at kalorieindholdet ændrer sig under tilberedning. Lad os tage pasta som et eksempel. Tør pasta indeholder 368 kcal pr. 100 gram. Men når du koger pastaen, absorberer den vand, hvilket får den til at øge i vægt og samtidig mindske kalorieindholdet til kun 137 kcal pr. 100 gram.

Derfor er det vigtigt at vælge den rigtige madvare, når du indtaster din portion i appen. Hvis du vejer 100 gram tør pasta før tilberedning og spiser hele portionen, skal du vælge "Pasta, tørt". Hvis du derimod vejer pastaen efter tilberedning, skal du vælge "Pasta, kogt".